Certificering

Algemeen Pallet Centrum BV is ISPM 15 gecertificeerd.

Wat is ISPM 15

De wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15) is opgesteld door de International Plant Protection Convention (IPPC) en vastgelegd onder de titel ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’. De maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld moeten worden, de methoden die hiervoor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten moeten worden aangebracht. Steeds meer landen stellen bij invoer van houten verpakkingen verplicht dat aan de eisen van ISPM 15 wordt voldaan. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Algemene eisen internationaal

De behandelingseisen voor houten verpakkingen conform ISPM 15 zijn als volgt:

  • Hittebehandeling met een conventionele stoom of kiln dried behandeling (HT): 56°C gedurende 30 minuten
  • Hittebehandeling met diëlektrische verwarming (DH): 60°C gedurende 1 minuut
  • Begassing met methylbromide (MB): deze behandelmethode is per 18 maart 2010 binnen de EU verboden, vanwege een verbod op het gebruik van methylbromide. In landen buiten de EU wordt deze behandelmethode nog wel toegepast. Ook deze houten verpakkingen voldoen aan de ISPM 15 eisen.

Na de ISPM 15 behandeling dienen de houten verpakkingen voorzien te worden van het unieke merkteken van de geregistreerde onderneming, zoals voorgeschreven door de IPPC.

Copyright © 2018 APC, alle rechten voorbehouden.