Historie

Dertig jaar geleden besloot Jan Wensink om voor zichzelf te beginnen. De eenmanszaak van toen is nu uitgegroeid tot de Wensink Groep, die met onder meer emballagefabriek Epol en palletcentrum APC in Ulft werk biedt aan zo’n zestig mensen.

Van Montagebouw Wensink tot Wensink Groep

Wensink had een gat in de markt aangeboord, met zijn specialisatie op het gebied van restauratie van kozijnen; in veel naoorlogse panden waren die eind jaren tachtig aan vervanging toe. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste medewerkers in dienst kwam. Werkgelegenheid verschaffen is altijd belangrijk geweest voor Wensink, die mede daarom in 1990 besloot om Epol op te richten. ”Om de mensen van de bouw naar binnen te kunnen halen, bijvoorbeeld tijdens de winterperiode. Zo werden de onwerkbare dagen toch werkbaar.” Epol - emballage, pallets, onderhoud & levering – slaagde erin zich te onderscheiden van de concurrentie. ”We richtten ons op pallets en kratten die anderen niet maakten. Maatwerk, geen massaproductie. Daar bleek een markt voor en we groeiden behoorlijk.”

Weer een paar jaar later, in 1999, werd er wederom een hoofdstuk toegevoegd: Algemeen Pallet Centrum (APC) werd onderdeel van de Wensink Groep.

Inmiddels kent de Duitse markt evenmin geheimen meer voor Wensink. Sinds 2004 is er een vestiging in Isselburg, waar een stuk grond van 10.000 m2 werd aangeschaft. ”Die ruimte hadden we hard nodig voor de opslag. Maar ook merkten we dat het vanuit Nederland lastig kon zijn om over de grens zaken te doen. Met een visitekaartje van de BV kreeg ik soms bijna niks voor elkaar, maar als GmbH was het makkelijker om ergens binnen te komen. Zo konden we ook de Duitse markt bedienen.”

Daarnaast is er nog Wensink Exploitatie, dat zich richt op aankoop en beheer van zowel bedrijfspanden als woningen, en een opslagterrein in Wijnbergen. De bouwactiviteiten werden enige jaren geleden afgestoten. Met de toekomst van de Wensink Groep zit het goed: zoon Bart draait van jongs af aan mee in het bedrijf. ”Eerst als bijbaantje, na school in de werkplaats een paar centen bijverdienen,” vertelt Wensink junior, die in 2010 officieel in de zaak kwam.

Copyright © 2018 APC, alle rechten voorbehouden.